Tack Fredrik!På lördag så är det dags för en ny termin avslutning och där ska vi bland annat tacka av ledaren Fredrik Jonsson (längst upp till vänster i bild) som har hjälpt till under terminen. Vi tog en stund med Fredrik som gjort ett finfint jobb hos oss i VIF.
Hej Fredrik!

 Du har varit med nu under våren. Vad är det du har att säga om tiden hos oss?
- Jag skulle vilja tacka för att jag fick vara med! Det är ett fantastiskt engagemang i denna föreningen som jag inte sett någonstans tidigare under min tid som ledare.

 

Vad har varit det bästa under tiden i VIF Fotboll?

- Det bästa tycker jag har varit gemenskapen som finns i föreningen. Jag har aldrig sett så mycket publik på denna nivån och det känns fantastiskt att veta att barnen får stöd med fotbollen även där hemma.

Om vi drar tillbaka bandet lite – Hur kommer det sig att du ville jobba med ungdomsfotboll?

- Haha, varför jag började som ledare... Jag började egentligen som ledare när jag var i tonåren och tränade själv. Det känndes direkt som något som jag gillade och passade bra för. Sedan är det ett sätt att ge tillbaka för all hjälp jag fick när jag var yngre av mina ledare och hur det skapat mina värderingar jag har idag. Jag tror jag har lärt mig mycket om mig själv som jag annars hade missat genom att vara ledare.

Innan du kom till Värpinge IF så hade du redan jobbat med fotboll i två länder och barnen i verksamheten märkte direkt av att det var en kunnig ledare som hade kommit. Hur skulle du kunna uttrycka den största skillnaden mellan fotbollen i Sverige och dem länderna du har varit i? - Den stora skillnaden tycker jag finns i attityden till fotbollen och träningen. För oss är fotboll en så naturlig sport och en sport som många unga går igenom, utomlands är det inte alltid så. I Australien tränade jag ett gäng killar som precis börjat spela elvamanna och de hade inga referenser för hur spelet såg ut och det såg ofta mer ut som rugby. Men lika påfrestande som det kan vara är det också kul att se hur man tar till sig fotboll i andra kulturer där det fortfarane inte riktigt tagit fart.

När känner du som mest glädje som ledare?

- När man introducerar en ny övning och man ser resultatet tycker jag det känns bäst att vara ledare. Då växer både jag som ledare och spelarna som spelare både tekniskt och mentalt.

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på som ledare för barn i fotboll? - Jag tycker att det viktigaste som ledare för unga, inte bara för barn, är att komma ihåg att det inte är proffs eller vuxna man har att göra med. Det är lätt att lägga träningar och snack på en på tok för avancerad nivå. Sedan är det absolut viktigaste att komma ihåg att sport ska vara kul!

STORT TACK FÖR DENNA TERMIN FREDRIK!
Vi ser gärna dig hos oss igen!

 

Kommentera här: